Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Projecten

Award winnend interieurontwerp

Het interieurontwerp van Studio Groen+Schild voor het hoofdkantoor van TenneT heeft een internationale ontwerpprijs gewonnen

Bijzonderheid aan het interieur is dat het circulair is ontworpen en aanbesteed. Met dit ontwerp is Studio Groen+Schild uit Deventer winnaar geworden van de 'Design is award 2014' in de categorie 'grote kantoren'.  Het gebouw, gerealiseerd op een Arnhems landgoed, is ontworpen door Group A. De competitie, bedoeld voor interieurontwerpen wereldwijd, wordt georganiseerd door de tapijtfabrikant Shaw Contract Group uit de Verenigde Staten. Een professionele jury kiest de ontwerpen die volgens hen het meest vernieuwend te zijn en bijdragen aan een betere wereld. Het interieur voor het hoofdkantoor is ontworpen en aanbesteed met de PRP-methode; dit betekent dat van alle gebruikte materialen contractueel is vastgelegd dat ze in de toekomst worden hergebruikt. Dit sluit aan bij de duurzaamheidsambitie van TenneT, beheerder van het hoogspanningsnet in Nederland en een groot deel van Duitsland.

Eind 2013 verhuisde de organisatie vanuit drie panden op het bedrijvenpark Arnhems Buiten naar het nieuwe gebouw Mariëndaal Centre of Excellence. In het ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor staan inspirerend werken, ontmoeten en vergaderen centraal. Het interieur stimuleert medewerkers tot samenwerken en zorgt dat ze elkaar makkelijk vinden

Ook de verbinding met de omgeving is meegenomen in het interieurontwerp. De duurzame, natuurlijke materialen moeten bijdragen aan een wisselwerking tussen architectuur en het omringende landschap. Studio Groen+Schild heeft gekozen voor Cradle to Cradle-materialen, met bovendien vaak een tijdloze uitstraling: houten vloeren, tapijttegels, glazen wandsystemen, stalen wanden en een akoestische houten lattenwand.worden hergebruikt. Verschillende kleuren en fotowanden in de ontmoetingsruimten dragen bij aan de diversiteit in het interieur.

In dit project heeft Saint-Gobain Building Glass de volglazen geluidswerende scheidingswanden en bijpassende deuren geleverd, SYSTEMS CLIP-IN SILENCE en SYSTEMS SILENCE DOORS.

De essentiële voorwaarde voor de levering van de beglazing was dat milieuproductverklaringen (LCA/EPD) konden worden overlegd. Hetgeen ook in lijn is met de duurzaamheidsstrategie van Saint-Gobain. Alle beglazingen van Saint-Gobain hebben een levenscyclus analyse (LCA) ondergaan. Hiermee weten we het milieu-effect van het product tijdens alle levensfases, van productie, gebruik tot einde levensduur en recycling. En is duidelijk waar de verbeterpunten zitten.

Het interieur is zo ontworpen dat alle toegepaste materialen en producten met minimale inspanning zijn te demonteren - van de glaswanden tot het tegeltapijt - en kwalitatief hoogwaardig kunnen

De verdiepingen zijn open, ruimtes staan met elkaar in verbinding. De werkomgeving sluit aan bij mensen en werkprocessen. De verschillende activiteiten worden gefaciliteerd met passende bouwstenen. Medewerkers hebben geen vaste werkplek maar zoeken naar gelang de activiteit een van de teamtafels, workbenches, vergadertafels, loungeplekken of concentratiewerkplekken.